Hírek
 
Csapatépíto bográcsozás
Külföldi tapasztalataim és egyre inkább itthoni programok alapján régóta tervezem, hogy ne csak a munkát köszönjem meg a munkatársaimnak, akik segítenek a nyári bibliatáborok megszervezésében, karácsonyi musorok szerkesztésében, hanem ismerjük meg egymást, családjainkat egy másik oldalról is. Közös fozés, és jól, hasznosan eltöltött délután, sok-sok beszélgetés közelebb visz egymáshoz. Lehet együtt tervezni, gondolkodni, örülni. Szóval, a ma egyre inkább egymástól elidegenedo világban lehet közösséget építeni, egymásnak, egymásért olyan dolgokat csinálni, amitol többek leszünk, feltöltodünk, megszeretjük a másikat.
Bár néhányan munkájuk, betegségük miatt nem tudtak eljönni, de szívesen vette mindenki a meghívásomat. Egy esos szombat délutánon, október 4.-én 10 órától este 8óráig együtt volt több mint 40 ember, hogy csapatunk szilárduljon, még eredményesebben tudjon dolgozni. Jó volt végre megéreztetni a többiekkel, mennyire fontos, hogy a munkám hátterében, mellettem állásban ott vannak, számíthatok rájuk, sokat jelent, hogy figyelhetünk egymásra, és ezt meg is lehet köszönni!
Kati néni vezetésével már korán elkezdodött a babgulyás fozés üstben. Mire kiérkeztem a pincesorra, Csontos Laci bácsi nemcsak rendelkezésünkre bocsátotta az általa épített közösségi házat, hanem megterített, a kályhába begyújtott. Isten áldja meg munkájáért, és adjon neki sok örömet abban, hogy másoknak örömet okoz!
Ági két hatalmas tálca szatmári szilvalekváros fánkot sütött, de senki nem jött üres kézzel!
Jöttek gyerekek, fiatalok, férjek és feleségek. A terített asztal mellett jutott ido beszélgetésre, sot komoly tervek születtek egy jövo nyári erdélyi körútra. Sok nevetés között elokerült Béla bácsi harmonikája, és kezdetét vette mindenki dalának játszása. A Szarka unokák sem sokáig tétlenkedtek, hanem táncra perdítették Nagyit, Csöpike nénit. A sok finom sütemény, elokerültek a finom borok és persze a jókedv végig kitartott. És persze a kérés, a vágy: Ezt az elsot kövesse több ilyen, mert szükségünk van az örömre, egymásra. Tudjunk együtt dolgozni, és együtt ünnepelni. Már nem csak közös emlékek, közös múlt, jelen és jövo is van számunkra.
Késo este, amikor kacagások között összepakoltunk és elbúcsúztunk egymástól, mielott a kocsiba beszálltam, Vince még utánam kiáltott: "Aludj jól Kati néni, én nagyon jól éreztem magam!"

»Lap teteje

Nyugdíjas Klub Táncsoportja
Majorette csoport
© 2002-2014 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.